Jak informują organizatorzy - festiwal jest największym wydarzeniem kulinarno-towarzyskim w naszym kraju. W tegorocznej odsłonie weźmie udział, aż 400 restauracji z całej Polski. Zgodnie z motywem przewodnim każda z nich zamieni się w foodowe redakcje, tworząc doświadczenia kulinarne.
Uczestnicy będą mogli spróbować autorskiego trzydaniowego menu, które powstało w oparciu o najnowsze trendy. Rezerwacje stolików już ruszyły. Można ich dokonać na: www.restaurantweek.pl
Przypomnimy, że festiwal Restaurant Week odbywa się w kilkudziesięciu miastach w 13 największych regionach Polski: Szczecinie, Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Białymstoku oraz na Warmii i Mazurach. Premierowo RestaurantWeek® w wiosennej edycji wystartował również w Bydgoszczy.
W naszym mieście stoliki można zarezerwować m.in. w: Bona Pasta z włoską kuchnią, Basilia Ristorante z oryginalnymi propozycjami szefa kuchni, ale też The Kitchen Meet & Eat w Szczecinie z rybą i owocami morza czy Same Sushi z japońskimi specjałami.
NORBLIN EVENT HALL
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?